Trendy jar leto 2016 DOPLNKY

Zaostrené na doplnky: Aké kabelky, topánky a šperky musíte tento rok mať?

Jar a leto budú naozaj pestré.

Dnešný deň sa nesie v znamení jarnej rovnodennosti, čo znamená jediné – jar sa definitívne ujala svojej moci a poslala zimu do zabudnutia. Svedčia o tom aj prvé slnečné lúče, ktoré si všetci s nadšením užívame plnými dúškami. S príchodom nového ročného obdobia prichádzajú na scénu aj nové módne trendy a je dobré, ak sa v nich včas zorientujeme. Minulý týždeň sme vám predstavili trendy na jar a leto týkajúce sa oblečenia, teraz sa zameriame na doplnky. Módni návrhári totiž nezaháľali a pripravili si pre nás skutočné lahôdky. Zahráme sa na princezné, vrátime sa v čase a poriadne sa ozdobíme.

Topánky ako šperk: Takzvané statement shoes sa vyskytovali na mnohých módnych prehliadkach pre aktuálnu sezónu. Ide o topánky, ktoré vyzerajú ako malé umelecké dielo a premenia aj ten najnudnejší outfit na originálnu kreáciu. 

Grafické motívy:  Prúžky, štvorce či cik-caky. To sú motívy, ktoré prevládajú na kabelkách z tohtoročných jarných a letných kolekcií. Ideálne, ak hýria rôznymi farbami.

Hlavne priesvitne: Zabudnite na konvencie, uvoľnite sa a ukážte svetu, čo so sebou nosíte! Trend priesvitných kabeliek tu už pred časom opatrne zavítal, no trúfli si naň len skutočné módne fajnšmekerky. Ak na tento výkrik módy nemáte odvahu, zaobstarajte si z priesvitného plastu topánky alebo bižutériu.

Šnurovačka: Topánka by mala na nohe držať pevne, aby zabezpečila vašej chôdzi stabilitu. Na to mysleli aj špičkoví dizajnéri, ktorí lodičky, balerínky a sandálky doplnili pevnou šnurovačkou.

Obojok: V rámci tohto trendu sa tak trochu vrátime v čase do 90-tych rokov, keď všetky dievčatá a ženy nosili na krku zamatové stužky s príveskami, plastové prepletané náhrdelníky či krátke retiazky. Nebojte sa trochu experimentovať a dodajte sebe a svojmu outfitu kúsok rebélie a drzosti.

Trblietky: Opulentný trend plný trblietok, flitrov a kamienkov sa nedostal len do našich šatníkov, ale aj do botníkov. Ak vám šaty v štýle diskogule nevyhovujú, držte s módou krok práve týmto spôsobom.

Farba nevinnosti: Biela farba sa  v jarných a letných kolekciách vyskytuje pomerne často, no zriedkavo dostane šancu aj v rámci kabeliek či topánok. Ak patríte medzi milovníčky čistoty a jemnosti, neváhajte!

Drevo: Dizajnéri sa pravdepodobne inšpirovali tradičnou holandskou obuvou, pretože do módy sa opäť vrátili takzvané dreváky. Topánky s drevenou podrážkou, ktorá nám pri chôdzi často doudiera členky, sa objavili na väčšine módnych prehliadok a prenikli už aj do našich reťazcov s módou. Podľahnete?

Ako princezná: Nech zdvihnú ruku tie, ktoré v detstve túžili po trblietavej korunke či zdobenej tiare. Hoci sa k tomu len máloktorá z nás prizná, takmer všetky sme chceli byť v detstve princeznami. Teraz si svoj detský sen môžete splniť. Ozdobte svoj účes malými korunkami či čelenkami v tvare diadému. Ak je to na váš vkus príliš výstredné, zaobstarajte si aspoň sponky či hrebienky s kamienkami.

Zdroj foto: Profimedia, Vogue