Štýl nie je o preplnenej skrini: 13 kúskov, ktoré by mali tvoriť základ vášho šatníka!

Máte ich aj vy?

Súčasný konzumný spôsob života nás neustále núti kupovať si nové a nové veci, aj keď ich možno nepotrebujeme. Výpredajom a limitovaným špeciálnym zľavám je predsa ťažké odolať. Napriek tomu, že majú mnohé dámy preplnené šatníky, každé ráno pred odchodom do práce či do školy často stoja pred skriňou a bezradne zalamujú rukami.  Podľa odborníkov je to spôsobené tým, že vašej garderóbe chýbajú základné piliere, na ktorých postavíte dokonalý outfit. Tento názor má aj stylista Marián Hornyak, ktorý v augustovom vydaní letného špeciálu Nákupných maniačok zadal tému Minimalizmus. Pre joj.sk spísal zoznam 13 základných kúskov, ktoré by nemali chýbať v minimalistickom šatníku. Strihy jednotlivých prvkov oblečenia stačí zvoliť náležite k vašej postave či vkusu.

1.biela košeľa/blúzka: Klasika, ktorou nikdy nič nepokazíte. Biela košeľa vyzerá výborne s džínsami, ale aj s veľkou večernou sukňou. Môžete ju skrátka nosiť na množstvo spôsobov a na každú príležitosť. Treba len vhodne zvoliť doplnky.

2.biele tričko: Môže tvoriť základ vášho každodenného outfitu. V závislosti od doplnkov sa hodí do práce, na rande či na voľný čas.

3. čierne nohavice: Hodí sa k nim všetko a určite nič nepokazíte, ak si zaobstaráte kúsok s rovno strihanými nohavicami.

4.džínsy: Ak nájdete také, čo vám padnú ako druhá koža, vyhrali ste. Dokonalé džínsy, ktoré vyzdvihnú klady vašej postavy a decentne zakryjú vaše nedokonalosti vynosíte na množstvo spôsobov.

5.farebné sako: Oživí aj ten najnudnejší outfit a dodá vám iskru. Zvoľte si farbu, ktorá najviac ladí so zvyškom vášho šatníka, aby ste ho mohli kombinovať s čo najväčším počtom kúskov.

6.béžový/tmavomodrý kostým: V ideálnom prípade by bol vhodný tmavomodrý na chladnejšie mesiace a béžový na tie teplejšie. Zachráni vás v prípade pracovného stretnutia, pohovoru, ale aj večera v divadle.

7.čierne šaty: Vizionárka Coco Chanel vedela, že malé čierne šaty sa stanú pre ženu akýmsi záchranným kolesom. Ak sa vám podarí nájsť strih, ktorý lichotí vašej postave, môžu sa stať vašou uniformou.

8.sivá sukňa: Je univerzálna. Hravo k nej doplníte jednoduchú košeľu, ale aj veselé tričko s nápismi. S teniskami bude mať nádych mestského štýlu, s lodičkami zas budete „za dámu“.

9.farebné lodičky: Dodajú punc luxusu aj tomu najjednoduchšiemu outfitu.

10.čierne lodičky: Do čiernych lodičiek nadčasového strihu sa oplatí investovať. Vydržia vám dlhé roky a využijete ich na množstvo príležitostí.

11.béžové lodičky: Predĺžia vám nohy, pretože ladia s pokožkou a hodia sa naozaj ku všetkému.

12.farebná kabelka do ruky: Podobne ako sako či lodičky sa môžu stať výrazným farebným akcentom vášho outfitu.

13. farebná bižutéria: Dodá iskru a oživí aj na prvý pohľad nudný outfit. 

Na tému Minimalizmus bude už v dnešnej časti nakupovať módna blogerka Iveta. Ako si poradí so stovkou v ruke a s hodinovým časovým limitom? Všetky epizódy letného špeciálu Nákupných maniačok nájdete zadarmo v našom archíve!