Minimalizmus v satniku

Plná skriňa, ale nič na seba? Stavte na štýl, ktorý vám ušetrí hodiny pred šatníkom!

Dostatok oblečenia nie vždy znamená množstvo outfitov.

Nech zdvihne ruku tá žena, ktorá pred otvoreným šatníkom nikdy v živote nevyslovila zúfalým tónom vetu nemám si čo obliecť. Mnohým dámam sa to stáva takmer pravidelne bez ohľadu na to, že sa do ich šatníka ďalšie kúsky takmer nezmestia. Móda je v súčasnosti skoro všade a v snahe kráčať s dobou a trendami sa snažíme silou-mocou kombinovať rôzne štýly, výsledkom čoho je často ešte väčší chaos. Východiskom z tejto situácie je trend, ktorý sa po eklektických a opulentných kombináciách opäť vracia na módny piedestál. Nie je ním nič iné ako minimalizmus, ktorý vybral ako zadanie do augustového vydania letného špeciálu Nákupných maniačok aj stylista Marián Hornyak.

Zabudnite na komplikované strihy, volány či kvety. Stavte na jednoduchosť a čistotu. „Minimalizmus je odrazom toho hesla, ktoré tak veľmi radi opakujeme v Nákupných maniačkach, že menej je viac. Tak tento krát to bude platiť oveľa viac ako kedykoľvek predtým. Jednoduché čisté línie, jednoduché strihy, rovné, geometrické. Vôbec sa nemusíte báť siahnuť po nejakých potlačiach,  rastroch či vzoroch, ktoré sú ale jednoduché a podľa možnosti skôr tie geometrické. Nie nejaké kvetinové, volánové a pralesoidné úlety. Tie naozaj nemajú v tejto téme čo robiť,“ vysvetlil Hornyak.

Ak si chcete zostaviť dokonalý minimalistický outfit, vynechajte z neho divoké farebné kombinácie. „Najlepším kľúčom farebnej škály sú také farby architektúry. To znamená všetky odtiene šedej, bielej, béžovej, čiernej. Môžete to doplniť kovovými detailmi, ako sú kovové opasky. Doplnky sú tiež veľmi dôležité. Mali by byť jednoznačne jednoduché, v čistých tvaroch, ale nemusíte sa báť na tom doplnku priniesť možno aj nejaký farebný akcent alebo detail, ktorý váš outfit nejakým spôsobom vzpruží,“ dodal stylista.

Ako si s témou poradia súťažiace z letného špeciálu Nákupných maniačok? Pozrite si najnovšiu epizódu v našom archíve úplne zadarmo!