Trendy jar leto 2016

Poznáme módne trendy pre jar a leto 2016: Aké kúsky by vám tento rok nemali chýbať?

Na svoje si príde každá nákupná maniačka.

Zime pomaly dochádza dych a my sa už nevieme dočkať momentu, keď na oblohe vykukne slniečko dlhšie ako na pár hodín a my budeme môcť oficiálne privítať jar. Hoci si na toto obdobie ešte nejaký čas počkáme, nie je od veci vedieť už teraz, čo bude v nasledujúcej sezóne in. Do obchodov už prenikajú prvé jarné kolekcie, a preto vám prinášame prehľad trendov na sezónu jar/leto 2016. Módni návrhári sa opäť blysli a pripravili si pre nás paletu vychytávok, z ktorých si dozaista vyberie každá nákupná maniačka.

Vintage
Jedným z hesiel nasledujúcej sezóny je, že viac je viac. Stavte na výšivky, vrstvenie a na retro tvary s moderným nádychom.

Pyžamová párty
Návrhári predviedli na módnych mólach dvojdielne pyžamá, ktoré nie sú určené na víkendové leňošenie, ale na dobytie módneho sveta. Trendy sú najmä materiály ako bavlnený popelín, satén alebo hodváb.

Z postele do ulíc
Tento trend si tak trochu protirečí s trendom vintage. Hlása, že kto tvrdí, že minimalizmus je mŕtvy, nemá pravdu. Svoje čestné miesto bude mať počas tohtoročnej jari a leta obľúbený trend z 90-tych rokov. Sú ním ľahké, padavé šaty z jemného materiálu, ktoré pripomínajú kombiné alebo košieľku na spanie. Minimalizmus je v tomto prípade vyvážený čipkami, grafickými motívmi a bohatým riasením. Z materiálov prevláda hodváb, satén a šifón.

Prúžky
Napriek tomu, že námornícky štýl je nesmrteľný, tento rok poňali módni návrhári prúžky trochu inak. Nefixujte sa len na dve farby, pokojne siahnite po kúskoch, ktoré hýria farbami. Nebojte sa ani kombinovania prúžkov s výraznými grafickými prvkami, aplikáciami či výšivkami.

Carmen
Tohtoročná jar bude mať tak trochu príchuť Španielska. Na mnohých módnych prehliadkach boli totiž predstavené kolekcie inšpirované temperamentou Carmen z opery podľa Georgea Bizeta. Stavte na volániky ako vystrihnuté z kostýmov na flamenco a na šaty a topy odhaľujúce ramená. Z farieb pochopiteľne prevláda červená a čierna, ale pokojne siahnite aj po iných výrazných farbách ako smaragdovo zelená, slniečkovo žltá či parížska modrá. Aby váš outfit nevyzeral prekombinovane, zvoľte si vždy len jeden výrazný prvok a zvyšok nechajte jednoduchý.

Diskoguľa
Ak sa hovorí, že nie je všetko zlato, čo sa blyští, na jar to bude platiť dvojnásobne. Investuje do flitrovaných šiat, sukní či topov, no nemusíte sa nutne fixovať len na zlatú či striebornú. Buďte originálne a siahnite po čiernych, modrých či zelených flitroch.

Bombery
Tento trend ocenia najmä milovníčky ležérnosti a rebelky. Objemné bombery si v móde definitívne našli svoje miesto a mnohé z nás si to nevedia vynachváliť. Kombinujte ich s koženými nohavicami s úzkymi sukňami a s vysokými podpätkami. 

Novodobé princezné
Ak aj nepatríte medzi romantičky, môžete sa tak aspoň tváriť. Neváhajte a premeňte sa na novodobú princeznú. Jedným z horúcich trendov na tohtoročnú jar sú pastelové odtiene a farby smotany, pierka, volány a priesvitné detaily.

Kvety
Kvety na jar? Aké originálne!,“ skonštatovala vo filme Diabol nosí Pradu Miranda Priestly. Napriek tomu musíme uznať, že kvetinové motívy na jar doslova milujeme. Máme pocit, že nám teplé a slnečné dni privolávajú akosi viac. Kvetinová potlač preto nesmie medzi trendami chýbať. Je veľmi ženská a so správnymi doplnkami s kvapkou grunge štýlu aj sexi.